Saturday, 20 December 2014

Segment Let's Inspire Others!! by Kyna

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

Finally .... Malaslah nak speaking. HAHA.
Jom join segmen Sakinah yang gempak. ^^

*Dah lama follow blog Sakinah tapi tak tahu follower ke- berapa. Maaf ye.*

CLICK BANNER TO JOIN


Okay let's get inspiration from me! ^^

1) Inspirational picture with caption.

credit
Dulu, mengharapkan follower supaya ramai
baca entri aku. Tapi, aku lupa suruhan ALLAH tak perlukan semua tu.
Cukup NIAT. Berkongsi cerita berserta pengajaran yang berguna. (25)


2) Inspirational quotes.
Jika tiada akhirat,sudah lama aku membalas cacianmu itu.
- Abu Bakar As-Siddiq -
Kadang-kadang mulut cakap ikut perasaan. Cacian, makian dan hinaan.
Balaslah semua tu juga pada orang berkenaan jika yakin bahawa tiada
akhirat. Natijahnya, perkataan yang dilemparkan akan
dihitung di 'sana'. Aku cakap untuk aku juga.

Memang susah nak jaga perkataan sebab tu lah digalakkan berdiam.
Dari Abu Hurairah radhiyallahu anhu, sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam telah bersabda : “Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia berkata baik atau diam, barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tetangga dan barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tamunya”.
[Bukhari no. 6018, Muslim no. 47]


3) Inspirational book.


JUJUR. Aku tak suka komik. Tapi, selepas abangku hadiahkan komik ni
kepada adikku, aku try baca. Alhamdulillah, best sangat-sangat~
Contoh cerita yang diberikan pun memang dekat dengan aku. 
Semua cerita berdasarkan hadis yang sahih ! (less 50 kot)

Tag
Kak Nunu
Kak Najihah
Ainur

Due Date : 26/12/2014

10 comments:

  1. tengkiuu tag kitee. hehe. nnty akak join ye.. good luck !

    ReplyDelete
  2. Saya suka semua yg sis tulis..~!

    Serius like it..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Doakan mnng tau ! haha :D

      Delete
  3. selamat bersegmen Nur!^^ Akak minta maaf tak dapat join sekali :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak Nunu. It's okey :D Mybe lain kli :D

      Delete
  4. wah.. goodluck jga ya..! tak tau la bila nak umum winnernya..huu.. sabar ja la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Udah diumum kok. Tapi ngak ada rejekinya. hihi. :D

      Delete

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh and hye.
Komen apa yang terlintas di fikiran anda.
SILA TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI CBOX.
Kalau kat sini, tak perasan sangat . Aseef jiddan :)