Saturday, 2 November 2013

JANGAN PANDANG ORANG SEBELAH MATA !


                                                               


 Assalammuaalikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh .. Kelakar je gambar atas tu kan ? Tapi,betul juga.(padan muka yg tinggi tu) -_- Emmm .. Cuti ni rajin gila update hari-hari .. :p Tengok nanti cuti sekolah dah habis, macam orang kata 'berhabuk ha blog aku dah lama tak buka' . Tapi,betulkan ? Emm ..
 
    Tengok tajuk tu .. Emm , hakikat orang zaman sekarang le kan ? Orang kaya dibanggakan ,orang miskin diketepikan ,orang putih melepak disukai, orang tak cantik letak ketepi . Heh ? Mana boleh macam tu !
Mana ada orang kaya,cantik dan HOT semuanya CONFIRM masuk SYURGA ALLAH ,kan ?! Kalau ye,
woo dah lama semua orang nak jadi kaya dan nak jadi cantik .Botox sana sini -_- err .. Yang nak dikatakan sekarang ni, ALLAH tak pilih kita ni berdasarkan semua benda tu but, ALLAH tengok 'HATI dan IMAN'
kita .

Biarlah nama kita tidak disebut oleh penduduk bumi , tetapi disebut oleh penduduk langit !

Betul kan ? Emm .. tapi tu lah hakikatnya .. Kadang-kadang ,orang yang kaya ada yang cintanya kepada ALLAH kureng , tetapi ada juga yang KAYA RAYA tapi solat Tahajud ,puasa sunat ,dan lain lain tak pernah tinggal ! MasyaALLAH ! Ada juga yang sebaliknya ..Ada juga someone ni study selalu dan Dating jangan cakap lah .. Lebih daripada selalu. (dating dengan ALLAH) Tulah yang kita nak kan ? Kita ni semua hamba hina lagi lemah jadi kita hanya mampu BERDOA kepadaNya .
  Jom sama sama kejar REDHA ALLAH , Pandangan manusia tu just campak tepi .. Tak susah pun kan ? Just campak jerr . -_-
     Semoga bermanafaat . Wallahualam ! Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh ..

No comments:

Post a comment

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh and hye.
Komen apa yang terlintas di fikiran anda.
SILA TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI CBOX.
Kalau kat sini, tak perasan sangat . Aseef jiddan :)