Saturday, 15 February 2014

Dia ajak kahwin !



                                                              

Allahumma Soli Ala Saiyidina Muhammad , Wa Ala Aali Muhammad .. Laila Saedah ! :)
Nak share something sikit yang boleh mengalir air mata membacanya ..

K   : Assalammualaikum,awak.

Me :Waalaikummussalam ,ye saya.

K   : Sudi tak awak bernikah dengan saya ?

Me :SubhanaALLAH ,betul ni.Awak serious ?

K   : Ya,saya serious and saya dah siapkan hantaran dah ni.

Me :Kalau awak betul-betul serious ,nanti kita temukan mak and ayah kita sama-sama.

K   : Tapi ,saya tiada mak ayah.Tak pe.Kalau tak jumpa pun mak ayah awak tetap terima saya
        menikah dengan awak.

Me :Amboi,yakinnya dia !Okey,saya tunggu awak datang jumpa saya.

K   : Baiklah,awak tunggu ya? Kita pasti akan disatukan juga.Saya yakin sangat-sangat.

Me :Saya rasa happy sangat ni.Awak dah plan baju kita warna apa ?

K   : Dah. Warna putih. Cantik kan ?Nanti awak kena mandi dan bersihkan diri dulu bila tiba hari itu.

Me :Itu sudah pasti, takkan saya tak mandi kot ! hehe..

K   : Alhamdulillah.Awak tunggu dan siap sedia ya ?

Me :Alhamdulillah,InsyaALLAH. Eh, lupa nak tanya.. Siapa nama awak ya ?

K   : Nama saya Ajal .. Kematian.


                                   Bertemu dengan Kematian itu Pasti ! :'( Bersediakah aku?!


6 comments:

  1. ya, bersediakah kita untuk bertemu dengan kematian? Allahurabbi.. masih banyak dosa2 yang kita ada. Moga kita dijemput kehadrat Illahi dengan keadaan yang tenang.. aminn.. :')

    ReplyDelete
  2. @eyqa yushaiza
    Allahumma Ameen .. Husnul Khotimah !
    :'(

    ReplyDelete
  3. Oh Allah :I my heart stop a beat for a while. Ajal ? Kematian ? Am i ready for it ? I dont know T_T Dosa terlalu banyak :(

    ReplyDelete
  4. @Miss Fairytale .. btul tu :'(
    Mkin lma,mkin dkat :'(

    ReplyDelete
  5. takut pulak bila baca pasal ajal ni.. :'( betul tu, tk semua org akan berkahwin tapi yg pasti semua org akan pergi.

    ReplyDelete

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh and hye.
Komen apa yang terlintas di fikiran anda.
SILA TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI CBOX.
Kalau kat sini, tak perasan sangat . Aseef jiddan :)