Friday, 26 December 2014

Ucapan Apabila Ternampak Semut

SubahanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.



Rumah siapa ada semut? Rumah siapa tiada semut? Apa anda buat
bila ternampak semut? Lepuk dengan tapak tangan? Pijak dengan kaki?
Sembur ridset? Bakar? Jangan...
Nabi SAW pernah berpesan,
kalau ternampak banyak semut di dalam rumah, ucaplah;
"Assalamualaikum rakyat Nabi Sulaiman a.s,Ini rumahku, Aku mahukan kebersihan.
Kamu adalah makhluk ALLAH SWT yg sentiasa berzikir kepadaNya. Jika kamu mahu membuat sarang untuk meneruskan hidup kamu,
kamu hiduplah di luar rumahku yg berdekatan dengan rumahku
agar kamu selamat.."

Jadi, kalau nampak puak-puak semut di dalam rumah, 
janganlah dibunuh dengan menyembur racun serangga atau 
membakar semut-semut atau sarangnya sekali.Tegurlah mereka dengan 
salam ke atas Nabi Sulaiman a.s seperti yang diajarkan oleh 
Nabi Muhammad SAW.

Dari Abu Hurairah R.A bahawa Nabi SAW bersabda:
"Sesungguhnya pernah seekor semut menggigit salah seorang Nabi lalu Nabi tersebut menyuruh supaya membakar sarang semut tersebut, tetapi Allah menurunkan wahyu kepadanya: Apakah hanya gara-gara seekor semut menggigitmu lantas kamu akan binasakan satu umat yang selalu membaca tasbih?" (Hadis Riwayat Muslim)

Dari Abu Hurairah R.A, Nabi SAW bersabda:
" Ketika salah seorang para nabi duduk berehat di bawah pokok, seekor semut telah menggigit beliau. Kemudian dia memerintahkan bungkusannya dipindahkan dari bawah pokok tersebut dan memerintahkan sarang semut itu dibakar. Lalu Allah menurunkan wahyu: 'Adakah mencukupi dgn membakar hanya kerana seekor semut yg mengigitmu'?" (Hadis Riwayat Bukhari)
  
Dari Ibnu Abbas R.A, bahawa Nabi SAW melarang membunuh 4 binatang iaitu
semut, lebah, burung hud-hud dan burung Surrah.(Hadis Riwayat Abu Daud)

Berdasarkan hadis-hadis tersebut,
 dapat difahami bahawa kita dilarang membunuh semut.
Semut yang dilarang bunuh itu ialah semut besar (semut Al-Sulaiman) kecuali
 ada alasan yang munasabah. Akan tetapi,
semut-semut kecil yang selalu menganggu dan merosakkan boleh dibunuh.

Ada juga yang berpendapat bahawa membunuh semut bukan
dengan cara membakar tetapi dibolehkan dengan menggunakan racun serangga.

Nota Belon : Selalunya semut besar tak bersarang dalam rumah...
CREDIT

#PRAY FOR PANTAI TIMUR

Giveaway untuk Bloggers

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.


[CLICK BANNER TO JOIN]

Giveaway untuk Bloggers

Hadiah
Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang
Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop clock Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI

Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang

Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x3 Orang
PENAMBAHAN 1 lagi pemenang (last updated : 25/12/2014 7:58PM)

Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang

Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang

Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang

Thursday, 25 December 2014

Pray For Pantai Timur!

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

Cuba jauhkan diri daripada merungut. Merungut sebab hujan yang
 tak henti-henti. Mereka di Pantai Timur kini jauh lebih teruk
ditimpa dugaan. Aku cakap untuk aku juga. 


Ingatlah, hujan yang turun adalah rahmat daripada ALLAH SWT.
Dulu, bila mana cuaca panas, kita nak hujan.
 Kini bila yang sebaliknya berlaku, kita mula mengeluh.
Sungguh, kami sentiasa tidak bersyukur atas segala yang kau berikan!
Ampuni kami ya ALLAH...


"Wahai bumi telanlah airmu,
Dan wahai langit berhentilah dari curahan hujanmu".
-Surah Hud 44-

 


"Ya ALLAH..
Redhakanlah bencana yg kami alami..
Lindungilah kami semua..
Elakkanlah dari brlaku bencana2 yg lebih besar dari biasa..
Kasihanilah kami semua ya ALLAH..
Sesungguhnya Kau lah penentu segalanya..
Bantulah kami, mgsa2 bencana alam..Kami bermohon kpdMu..
Kau lah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..
Makbulkanlah doa kami ya ALLAH..
Aamiin ya rabbal alamin.."


[Sharelah doa2 ni kpd rkan2 yg lain..
Spya rmai yg mengaminkn doa ni..semoga d permakbulkn...
InshaaALLAH...]







Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Husnudzonlah kepadaNya.

Saturday, 20 December 2014

#2 Alhamdulillah.. Rezeki dari ALLAH

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

Alhamdulillah, rezeki dari ALLAH. Just nak share hadiah yang aku dapat
untuk bulan 10 dan 11. At the same time, bolehlah review sikit sponsor
yang baik hati. Semoga ALLAH memberkati dan murahkan rezeki
kalian. :)

OKTOBER

1) Giveaway Syira Lokman
Sponsor by : Kak Syira  (Blog)
                  Kak Syira  (Fb)


Alhamdulillah, aku menang bloglist dari bulan 10 hingga bulan 12 di blog
akak comel ni. Suka design sidebar akak. :D


*Suka sangat tukar-tukar tittle blog. :3*

**************************************************


2) Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak
Sponsor by : Muaz Faris (Blog)
                 Muaz Faris (Fb)

Alhamdulillah, menang topup RM10.
*Secepat mana aku tuntut , secepat tu jugalah beliau bagi topup*

By the way, jom singgah blog beliau.



Beliau banyak membantu pembaca dalam permasalahan Pendidikan,
Tips Blogging dan Review Produk Personal. Beliau juga
pernah menerima jemputan untuk membantu lebih 10 pemilik bisnes
yang mahu melonjakkan lagi perniagaan mereka.

iklan sewa iklan 462

Jika ada sesiapa yang ingin bertapak di blog beliau, anda sangat-sangat
dialukan. Sila ke SINI . 

*****************************************


NOVEMBER

3) Giveaway by Gobokita : Aksara Biru
Sponsor by : Kak AB (Blog)
                 Kak AB (Fb)

Alhamdulillah, tak sangka sangat nombor 82 menang ! Hadiah bukan satu
tapi tiga ! Excited sangat-sangat. :3 Sebelum tu, maaflah kak AB kalau saya
selalu tanya bila nak pos hadiah. Orang tengah kemaruk sangat. Kah.



Shawl, pin and lagi satu, coklat ...
Gambar tak ambil sebab isinya dah masuk dalam perut kami adik-beradik.
 :3 Sedap ! Alhamdulillah...

*gambar from fb gobokita*

Pi lah beli kalau hangpa semua nak. InshaALLAH, murah ja !

***************************************


4) Giveaway kerusiburok : Ole-ole Pucket !
Sponsor by : KB (Blog)

Alhamdulillah, tak dapat pergi Thailand jumpa Mario Maurer pun takpe.
Asalkan dapat ole-ole daripada Pucket. Haha. :3



Yeah... Alhamdulillah, dapat T-shirt and bookmark. Aku pilih saiz L.
Memang besar! Macam baju kelawar, tapi... kira okeylah sebab aku bagi
baju tu kat my lovely mum. Baju ni mesti mahal sebab agak tebal.
Tak jarang. :)






*Ini dia Mario Maurer. HAHA. Dh jgn tngok lelama.
 Mrh pula boyfriend hang kang. -_-*
**************************************


5) SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA
Sponsor by : Kaka Effa (Blog)
                 Kak Effa  (Fb)

Alhamdulillah, menang RM30. Terlalu banyak bagi aku yang masih sekolah.



Apa aku buat dengan duit ni? Simpanlah! Boros itu amalan syaiton.

*****************************************

Itu je hadiah yang aku dapat untuk bulan 10 dan 11. Itu je? Je? Haha.
Tak baiknya. Alhamdulillah... Rezeki ALLAH bagi dalam banyak cara.
Apa-apapun aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada para sponsor di atas.
Semoga ALLAH murahkan rezeki kalian. InshaALLAH, Aameen.. :)








Segment Let's Inspire Others!! by Kyna

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

Finally .... Malaslah nak speaking. HAHA.
Jom join segmen Sakinah yang gempak. ^^

*Dah lama follow blog Sakinah tapi tak tahu follower ke- berapa. Maaf ye.*

CLICK BANNER TO JOIN


Okay let's get inspiration from me! ^^

1) Inspirational picture with caption.

credit
Dulu, mengharapkan follower supaya ramai
baca entri aku. Tapi, aku lupa suruhan ALLAH tak perlukan semua tu.
Cukup NIAT. Berkongsi cerita berserta pengajaran yang berguna. (25)


2) Inspirational quotes.
Jika tiada akhirat,sudah lama aku membalas cacianmu itu.
- Abu Bakar As-Siddiq -
Kadang-kadang mulut cakap ikut perasaan. Cacian, makian dan hinaan.
Balaslah semua tu juga pada orang berkenaan jika yakin bahawa tiada
akhirat. Natijahnya, perkataan yang dilemparkan akan
dihitung di 'sana'. Aku cakap untuk aku juga.

Memang susah nak jaga perkataan sebab tu lah digalakkan berdiam.
Dari Abu Hurairah radhiyallahu anhu, sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam telah bersabda : “Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia berkata baik atau diam, barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tetangga dan barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tamunya”.
[Bukhari no. 6018, Muslim no. 47]


3) Inspirational book.


JUJUR. Aku tak suka komik. Tapi, selepas abangku hadiahkan komik ni
kepada adikku, aku try baca. Alhamdulillah, best sangat-sangat~
Contoh cerita yang diberikan pun memang dekat dengan aku. 
Semua cerita berdasarkan hadis yang sahih ! (less 50 kot)

Tag
Kak Nunu
Kak Najihah
Ainur

Due Date : 26/12/2014

Monday, 15 December 2014

Kenapa Blogger Tak Letak Lagu Dalam Blog ?!

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh



Entri kali ini aku just nak minta pendapat daripada blogger lain. Hehe.
JUJUR. Sekarang ni memang kekeringan idea nak taip entri. Maybe,
 lagi beberapa hari result nak keluar kot.
Apa kena mengena? Pedulikan.

Kenapa blogger tak letak lagu dalam blog depa? Tertanya-tanyalah juga.
 Sebabnya..
Aku ni jenis yang suka letak lagu dalam blog aku. Macam-macam lagu aku
letak. Melayu, Nasyid, Japan, Korea.. Kononnya tak nak blog bermuram durja.
Kah. But now, aku buang kod lagu sat.

Kalau aku 'berlari sambil menari' kat blog orang pun aku suka yang ada lagu.
Tapi, lagu yang kena dengan jiwalah ! Kalau tahu, nyanyi sekali, kalau tak..
Aku pause or stoplah. ^_^ Instrumental sedih juga buat kita
lebih feel time baca entri blogger. Kadang-kadang mengingatkan kita
kepadaNya. Dapat muhasabah kan?..
So, bagi aku lagu ni penting kat certain2 situationlah...

Ada yang tak suka sebab lagu entah apa-apa.

lalaburrrrhahakakaemmerghh...



Menyakitkan hati, membingitkan telinga, kan?!!
*takdelah sampai macam tu lirik dia* :3

Kalau anda pula kenapa tak suka ada lagu dalam blog? Sharelah! Nak tahu!!! -_-


Cinta Ilmu

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

Segala yang tercatat adalah untuk perkongsian semata-mata. Ilmu ALLAHperlu dikongsi bersama jadi silakan share tanpa meminta izin.

Tolong betulkan apa yang salah. Moga ALLAH redha ! ^_^

First Giveaway by Erza

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***



1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 


3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

Wednesday, 10 December 2014

#12 Wordless [Bilakah?]

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh



Kakukan tangan untuk skip,
Fikirkan sejenak buat hati.
For you and me !

Kini Tinggal Kenangan

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh


Images from GOOGLE

Sebenarnya aku rindu anak-anak yang mak aku jaga. Since aku tinggal di
Semenyih dah 12 tahun bersama family,
selama tu juga dah ramai anak jiran yang mak aku jaga.

Bermula daripada...
Amir, Jiha, Adib, Dina, Qimi, Nabila, Armin, Aina, Amir Asyraf, Sha, Wawa,
Faqhrul, Mashitah, Akif, Syam, Harry, Ika, and Yana.

Umur mereka ni kebanyakannya dalam lingkungan bayi sehingga
umur 15 tahun. Yang 15 tahun tu Jiha. Kira sebaya dengan aku sekarang ni.
Sekarang ni juga hanya Yana yang mak aku jaga.
Yang lain ada yang pindah ke Kelantan dan sebagainya.

Ada yang manja, mengada, garang dan semua ada lah.... Selalu juga aku layan
mereka ni. Mandikan, susukan, ya ALLAH .. memang rindu betullah !
Tak silap aku time aku darjah 6 and time tu masih ramai lagi yang mak aku jaga.
Aku main cikgu-cikgu dengan diaorang kat luar rumah. Hahaha.
Memang time tu semua 'murid' kena dengar cakap aku. :3

Aku adakan 'acara sukan' seperti baling selipar, lumba lari and banyak lagi lah.
Hadiahnya kadang-kadang aku bagi gula-gula.
Tapi, yang selalunya adalah...

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


*pemadam getah bergambar*

Haha. Pemadam tu memang kena ada. Kadang-kadang diaorang suka.
Ada satu masa tu boring juga diaorang.
"Alah... Hadiah lain takde ke kak Tin?"
Time diaorang tanya macam tu aku just gelak je. Eh, budak ni!
Bersyukurlah sikit orang dah bagi. Haha..
Yang penting, memang aku rindu betul kat diaorang yang dah pindah tu.

p/s : Aku nak post gambar diaorang tapi ada problem sikit. :/





Tuesday, 9 December 2014

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina MuhammadAssalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

CLICK BANNER TO JOIN

#11 Wordless [Check-List 2014]

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh



Jujur. Aku tak mampu nak tanda kesemuanya. InshaALLAH,
semoga aku dapat lakukannya pada hari yang mendatang.
Doakan aku agar diberikan ketetapan hati.

Monday, 8 December 2014

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

Salam Sejahtera,

Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga habis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.

Hadiah Giveaway Tak Berkat

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh


Bulan lepas menang rumah.  -_-
Semalam menang iPhone.  :3
Hari ni menang komputer.  :/
Tahun lepas, rezeki banyak dekat shawl.

Alhamdulillah anda menang. Kadang-kadang aku menang juga.
 Ingat hang sorang je nak bolot semua hadiah? :3
Okey, tapi aku terfikir juga sesetengah manusia yang
kalau join giveaway, segmen and seangkatan dengannya ada
juga yang pandang sebelah mata je dekat syarat yang ditetapkan.

Kalau penganjur suruh follow instagram tapi tak dapat follow sebab
memang secara jujur takde akaun tu takpelah.
Kalau situasi yang semua akaun sosial ada tapi tak nak ikut syarat,
sebab apa pula..

Aku pelik juga. Cuba bayangkan kita menang duit RM100 then kita guna
bagi suami, isteri, anak, boyfriend, girlfriend makan walhal time join
giveaway yang dianjurkan penganjur, banyak syarat yang tak buat.
Tak takut ke dapat hadiah yang tak berkat?

Kita menang giveaway memang suka gilalah. Siapa tak suka?
Tapi, kita kena move on. Jangan nakkan hadiah je. Kalau penganjur giveaway
tahu ada yang tak ikut syarat, and dia just halalkan je takpe.
Kalau dia berat hati and tak halalkan, macam mana pula?
So, the answer just consider yourself.

Jangan ingatkan dunia yang sementara. Kita semua akan dikumpulkan
di akhirat kelak. InshaALLAH, ALLAH Maha Mengetahui.
Aku tulis pun untuk diri aku juga. Kita kan sama-sama manusia. :)
p/s : Aku takkan follow syarat yang suruh follow burung biru or instagram sebab aku memang takde akaun alah tu. Hee~~ Aku hanya ada blog and facebook. ^_^


Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh
[CLICK BANER TO JOIN]



Dalam entri tersebut cuma tulis apa yang paling anda suka tentang blog ini :

Serious talk, ni dari lubuk hati saya tau. :)
1. Saya suka header akak yang super cun tu.
2. Loading blog akak tak lambat and memang tak lambat pun.
Cepat ja dia loading. ^^
3. Suka background sidebar tittle akak tu. :D
4. So far .... semuanya ok ! Keep berblogging tau kak !! Ecece~



Sunday, 7 December 2014

Perangai Gila - Gila di PGA Briged Tengah Cheras

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

p/s : BOLA BOLA.. Malaysia !!!



Dulu aku pernah duduk kat briged. Haa.. Dulu tak dulu pun time tu umur aku
baru setahun jagung. Mak aku cakap umur aku baru 2 tahun.
Bayangkanlah betapa comelnya aku waktu tu. Kah..kah? :3 Maaflah, tergedik!
Tapi betul apa semua budak comel. Tiada dosa kan.. :)

Seriously, dah besaq sekarang ni aku tak ingat langsung
aku pernah duduk rumah bertingket - tingket.
Mak aku cakap baru aku dapat tahu. Tu pun still tak ingat lagi.
Mak aku cakap perangai aku yang mengundang pergaduhan antara jiran - jiran
 adalah aku selalu ambil selipar member - member sebaya lalu
mencuba dengan terujanya! *wah, ayat skemanya!*

Yelah. Selipar semua comel - comel kan? Lebih - lebih lagi pintu dengan koridor
pun dekat je so mudahlah aku try before buy. *buy sngt*
Aku try pun yang sederet dengan tingkat rumah akulah.

Yang kelakarnya, suatu hari... jiran sebelah rumah aku buat demo barang
 apa entah. Selipar memang banyak. Aku cuba berkali - kali sampai
sepasang selipar tu aku buang dari tingkat 16. Berpusing - pusing selipar tu.
Maklumlah, semuanya 20 tingkat.
Mak aku cakap, aku gelak tengok selipar tu berpusing sebelum
mendarat di jalan raya. :3
Alhamdulillah, sepasang je yang berjaya aku campak sebab
mak aku dah datang waktu tu.

Memang marahlah mak cik tu bila dapat tahu selipar anak dia aku buang.
Minta maaf, mak cik! Hee~ Mak aku minta maaf tapi tak lamalah suasana
tegang tu. Sebab? Hal budak kecil kan?... So, kita berbaik - baik sajalah !

Bila dengar mak aku cerita, aku tak sangka juga yang perangai aku macam tu.
Berbeza dengan perangai aku yang sekarang ni. HAHA.
Memanglah berbeza ! -_-

Sekarang ni pun dah pindah. 12 tahun menetap di Semenyih.
Alhamdulillah, walaupun aku tak ingat tapi aku dapatlah juga merasa duduk
rumah tinggi - tinggi berkat atas pekerjaan arwah ayah sebagai
seorang anggota polis. Rindu ayah.. !!! :'(
Al fatihah buat arwah ayah yang sudah pergi menghadap Illahi.
Doakan aku menjadi anak yang baik dunia dan akhirat. InshaALLAH ...

GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

[CLICK BANNER TO JOIN]



SENARAI HADIAH YANG GEMPAK !!

Due Date : 20/12/2014

Saturday, 6 December 2014

[Giveaway] Hello from Canada

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh

[CLICK BANNER TO JOIN]
Hello from Canada

Apakah URL blog Doodles of Life ?
http://herlifemanual007.blogspot.com/



[10 fridge magnet]

Baju Muslimah Harimau Malaya !

SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakbar
Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Aali Saiyidina Muhammad
Assalammmualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatuh.

Salam Sabtu. Esok ada apa? Esok ada bola. Kahkah? :3 Jujur, aku tak taksub sangat dengan bola. Tengok pun gitu - gitu je untuk memberikan sokongan kepada Malaysia. Malaysia !!
Hehe. Muslimat - muslimat yang tengok tu jaga mata tau. Kucing aku pesanlah. :3 *me too bro*



Haa.. Cantik, bukan? Aku excited sangat tengok. Tadi scroll punya scroll kat fb aku terjumpa.
Sayangnya, limited 50 helai. RM40 sehelai. Boleh je beli, tapi siapa nak bank in. :p
Kalau nak, promosi sampai Sabtu. Hari ni lah. Ya ALLAH , lupa!
Maybe, aku tak beli. InshaALLAH rezeki lain kali .. ^^

Berminat ka? Link FB : Tshirt Muslimah Maya Umaira

p/s : GO GO MALAYSIA ! :D